Van Adelaide naar Port Augusta
Hallo allemaal we genieten met volle teugen van onze reis en jullie reacties!
Zo 19 febr,
Vanmorgen ontbijt gehad met uitzicht op joggende mensen die over het strand liepen, nade koffie met de auto naar Glenelg en daar op het strand waren wedstrijden met kinderen die op een surfplank in het water een parcours aflegde het was grappig om te zien.

In een hal uur met de tram naar de binnenstad van Adelaide daar heerlijk rond gewandeld en geshopt er waren allerlei optredens van artiesten en andere performers en verschillende keren gestopt om van al dat moois te genieten.

Om half vijf weer met de tram terug en het surfen was over nu zat er een grasveld vol mensen naar een film te kijken.

Morgen is ons luxe leventje weer over dan wee r Back to Basic!
Samen met Kelly het avondeten gemaakt kip met aardappelpuree pompen boontjes en worteltjes jammie!
Savonds Kelly haar danskostuums bekeken en petje af hoor, geweldig mooi zelf gemaakt

31ºC zonnig en half bewolkt
km.
ma 20febr.
Vanmorgen afscheid genomen van Anne en Terry het was bijzonder om een heel weekend uitgenodigd te worden bij mensen die je niet kent, en morgenavond zijn we uitgenodigd om bij Anne broer John en Margret in Port Augusta langs te komen.
Onderweg vandaag stoppels van graanvelden zover het oog reikt.
In Tarlee koffie gedronken naast een opslag van graan grote vrachtauto's reden af en aandaar weer in gesprek geraakt met een ouder echtpaar dat meer onderweg waren met de caravan dan in hun huis in Adelaide verbleven.

In Clare wat boodschappen gedaan vooe de lunch en een stukje buiten Clare op een restarea gegeten.
Nu ook weer een stuk met alleen maar druiven we zitten in de wijn streek van Clare.
Geeindigd in Port Pirie Beach Caravan Park maar voor kapper gespeeld Joop zit er weer geknipt en geschoren bij..
Zo spareribs van de barbie met coleslow heb weer honger ohhh daar komt het eten al.
Savonds naar het strand Solomontown naast de camping en op het steiger nog wat foto's genomen.
29ºC zonnig
268 Km.
Di 21 Febr
Om 7 uur twas net licht snel angekleed en terug naar het strand van gisteren avond om een foto te maken van een steiger het was koud en nog maar even terug in bed om op te warmen.

Tegen 9 uur weggegaan uit Port Pirie de auto maar weer een keer volgegooid met BP natuurlijk en zag de prijzen van de shag...pakje drum van 50 gr. $30.00 dat is ongeveer €25.00 dat is toch wel heel erg veel geld.
Door de Flinders Ranges gereden en dat was een zeer bochtige weg met op de borden 35 of 40 km. die je dan mag rijden.
In Melrose informatie gehaald voor de wandeling die we later vandaag willen maken in Alligator Gorges in Mt Remarkable.
In Melrose was ook nog een historisch gebouw Jacka's Brewery was een groot imposant gebouw uit 1878 ,gesloten in 1933 tijdens de grote depressie ze produceerden hoge kwaliteit bronwater en ook bier , ze brachten het in vroeger tijden met paard en wagen helemaal naar Broken Hill.
Joop had vandaag moeite gedaan om 2 emu's op de foto te krijgen lopen er hier plotseling 13 naast de weg!

Bij de ingang van het N.P. Mt Remarkable moet je jezelf registeren en toegang voor het N.P. betalen $ 9.00 de berg is 960m hoog dus de berg op met de auto en met heel veel treden veer naar beneden in de kloof waar we meer dan 2 uur gewandeld hebben bijna 1.5 liter water gedronken want het was in de kloof behoorlijk heet ,de kloof bestaat uit rood en oranje gesteente die uit lagen bestaat over the Terraces waar nog wat water stroomde en the Narrows waar de wanden van de kloof dicht bij elkaar komen.

Met een omweg naar Port Augusta via Quorn en daar een oud station bekeken stonden nog hele oude wagens en veewagens tussen het gras.

De NAVMAN brengt ons naar het adres van John en Magaret ook hier weer geweldig ontvangen heerlijk gegeten en na het eten over de verschillen van Nederland en Australië gepraat.
31ºC
km.
Wo 22 febr.
John en Margaret nemen ons vandaag mee op een tour in de Outback en we weten niet waar naar toe.
In Port Augusta is een uitkijktoren en kijk je over de hele stad en de Gulf het is jammer dat het vandaag een beetje heiig is De eerste stop is bij de ruïne van Kayaka homestead de restantenten van de gebouwen gemaakt met stenen uit de rivier bedding gebouwd in 1862 en ze hielen er schapen.

John was er zeker al 50 langsgereden en vandaag gestopt bij Yourrambulla caves waar aboriginal art tezien is en geweldig uitzicht, John heegt nog een foto van ons genomen op een stapel stenen en hoop dat tie gelukt is.

In Hawker bezoeken we een panoramaschilderij van de Wilpena geschilderd door een oud klasgenoot van Magaret, boven op St Mary's Peak heeft hij 6400 foto gemaakt en gebruikt voor zijn ronde schilderij.

Geluncht in eetcafé in Hawker en de boel werd er gerund door een man die geboren was in Rotterdam en zijn nederlands wat heeft opgehaald.
Nog naar het N.P. park gereden in Wilpena en daar waren heel veel kangoeroes.

34ºC en zonnig
denk dat we rond de 400 km. hebben gereden.
Hartelijk dank voor het mooie reisverhaal en de prachtige foto's. Gopede reis verder!
Ha lieve mensen, afgelopen weekend hier 2 dochters, die meegenoten en zo weer een beetje terug waren in het zó geliefde Australië. petje af voor de prachtigste plaatjes, blijf genieten van al het moois en de lieve mensen op jullie pad. Geniet :)!
wat een mooi land.
dit is echt genieten,
Groetjes uit Kats Maja Lantina
hallo Cobie en Joop,
wat een prachtige foto's.
we reizen gewoon met jullie mee.
groet, carla en leen.
de reis wordt bijzonder door de mensen die je tegen komt en de plaatsen die je bezoekt
maar die emoes blijven koppige beesten (vraag maar aan joop ) wist je dat ze hele mooie eieren leggen (en deze blauw-groen zijn )
voor heeeeele grote omeletten ha ha weer eens wat anders dan bbq nog veel plezier en we zien uit naar jullie volgend verhaal