Going Down Under Again.reismee.nl

Van Augusta naar Margaret River

Ma 19 mrt

Joop heeft de gevangen vis van gisterenavond schoongemaakt en na het ontbijt gebakken, daarna samen de voorbereidingen gedaan voor de update, foto's uitzoeken en kleiner maken en weer op de laptop zetten.

Naar Augusta gereden naar het Community Resource Network om de mail te bekijken en een er weer een paar dagen op te zetten.

Weer wat eten gehaald en nu zijn we bij het waterwheel en Cape Leeuwin Lighthouse waar de Southern en de Indiaan Ocean bij elkaar komen.

Zo weer terug naar de C.R.N.om te bellen en te skypen dan is het in Nederland een uur of 9.

21ºC bewolkt en of en toe wat zon

64 km.

Di 20 mrt

Vandaag wat in de omgeving gereden en we hadden gelezen dat er een surfwedstrijd werd gehouden deze week bij Surferspoint bij Margaret River met deelnemers uit heel de wereld.

We zitten in het VIP gedeelte omdat het nog maar in het begin is van de competitie en er nog geen VIPS zijn zo dus alles op de eerste rij goed kunnen zien.

Ze gaan in groepjes van 4 de golven in en zijn te herkenen aan de verschillende gekleurde shirts over de surfpakken.

Het ziet er hier in de omgeving erg triest uit alle bomen zijn zwart van de laatste bosbrand van vorig jaar.

Bij de Margaret River Chocolate Company is het een en al chocolade je kon er verschillende soorten proeven wat Joop als chocolade liefhebber verschillende keren heeft gedaan ik was na 3 keer al misselijk

er nog een koffie gedronken samen met Michelle en Angela twee Chinese dames uit Peth die hier ook op de camping staan.

In Magaret River nog wat gewinkeld en zo is er al weer een dag om, wat gaat de tijd toch snel!

21ºC zon en bewolking en een paar spetters regen.

137km.

wo 21 mrt

Om 6 uur is Joop al gaan vissen op het strand en even later kwam hij zijn fototoestel halen er zwommen 6 dolfijnen dicht langs het strand maar geen vis gevangen.

Omdat de wasmachines hier met koud water wassen en een programma nooit langer dan 30 minuten duurt word je was niet echt schoon, het zijn bovenladers met zo'n draaiding in het midden, deze keer maar een paar teilen heet water er in gegooid en de was kwam er nu wat schoner uit.

Tegen 10 uur weer naar het strand wat nu vol ligt met wier, omdat er een paar dagen geleden in het noorden weer een cycloon is geweest.

Het is weer lekker weer af en toe een wolkje voor de zon maar dat mag de pret niet drukken.

Ze zijn hier erg voor het scheiden van afval op de camping een voor het glas, papier, blik, en plastiek en dan nog een voor het overige afval.

Met Michelle en Angela afgesproken om op 3 april wat samen te gaan eten in Perth.

In de middag nog een lange wandeling langs het strand gemaakt en er was een stel aan het vissen en haalde de een na de andere binnen, Joop gelijk zijn hengel gehaald en in een klein uurtje 8½ vissen gevangen, die ½ vis was half opgegeten door een nog grotere vis toen hij hem binnen haalde.

Na het avondeten weer de vis gebakken en we eten ze morgen wel op.

25ºC licht bewolkt

0km.

do 22 mrt

Vanmorgen pas om 08:00 uur wakker geworden wat nog niet is voorgekomen hier( we zullen het nodig gehad hebben) we gaan Hamilin Bay na een week verlaten en we weten nog niet waar we vanavond zullen slapen.

Het is een camping in Magaret River geworden en weer wat gewinkeld en eigenlijk niets gekocht maar weer leuk om in een stadje te zijn met meer dan alleen een supermarkt.

Weer een beetje een luie dag gehad en nu aan de koffie met bijna een heel pak Double Choc Caramel Tim Tam's opgegeten mmmmm wat zijn die toch lekker!

Zo een stuk vlees op de barbie en een griekse salade erbij het zal weer smaken.

25ºC ?

115 km.

Vr 23 mrt

We wilden nog een dag bijboeken maar met het weekend zijn ze maar liefs 40% duurdenen dat vonden we wel erg veel ,dus boeltje ingepakt en vertrokken naar de surfwedstrijd.

Het was heel wat drukker dan van de week ik heb op een muurtje zitten kijken en genoten van de zon.

Na 3 uur genoeg surfers gezien en bij de camper nog wat getgeten.

Nu weer even in Magaret River voor wat internet en wat bankzaken regelen.

Miranda

Hoi Joop en Cobie,

Wat is het toch genieten iedere keer van jullie verhaal.
Wij hebben gewoon er heimwee naar.Het is er schitterend,en zo lekker relax leven daar.

idd,de wasmachines zijn niet veel daar,we moeten toch daar maar eens miele gaan introduceren haha.
Ge niet nog lekker daar van je verblijf,en hopen je weer vlug te horen over jullie belevenissen.

Liefs, Erwin en Miranda

Wim Slootmaker

Goede morgen Coby en Joop. Vandaag weer jullie verslag gelezen en foto's bekeken. Mooi man!!! Wederom bedankt hiervoor. Via de radio vernomen dat er in Australië een flinke aardbeving is geweest. Hebben jullie daar nog iets van meegekregen??? Goede reis verder.

HG Maatje en Wim

jettie en willem koks

weer erg genoten van je foto's en verhalen ,het zit er al weer bijna op ,geniet nog van je laaste dagen