Going Down Under Again.reismee.nl

Van Magaret River naar Rockingham

Vervolg vr 23 mrt

Na het internet gebruik naar Gracetown gereden en hier waren het normale campingprijzen.

We zitten tegenover een grasveld en erachter de campkitchen, op het grasveld staat een groot scherm en om 19:30 met onze stoeltjes en wat te drinken er toe er werd een tekenfilm gedraaid RIO over een blauwe papagaai en we hebben er vreselijk om moeten lachen samen met de andere kijkers, het was onze eerste film in 7 weken moet zeggen dat ik graag tv kijk maar hier mis ik het totaal niet.

27ºC ?

37km.

Za 24 mrt

Halverwege de ochtend naar Gracetown Beach gereden waar weer heel wat mannen en een enkele vrouw aan het surfen waren en ook hier weeer van die hele grote golven, ik heb mijn handdoek neergelegd en zittend naar de surfers gekeken.

Joop heeft nog wat gevliegerd op het strand maar de wind was niet zo goed.

In een baaitje op een ander strandje gezeten en om 16:00 weer terug naar dezelfde camping als gisteren.

We wilden wat op tijd eten om schoon gewassen en de buikjes vol naar de volgende film te kijken dit keer een waar gebeurd verhaal over een hond' Red Dog'in de buurt van het toen kleine mijnstadje Dampier in het NW van West Australië het was weer een en al Aussie humor!

29ºC ?

15km.

Zo 25 mrt

Ngilgi Cave bezocht en dit is de mooiste grot die ik ooit gezien heb, het was er warm 20ºC en een luchtvochtigheid van 95%, het eerste stukje met een gids die wat over de grot vertelde en verder alleen de grot verkennen je liep over smalle trapjes naar beneden en oppassen dat je je hoofd niet stootte als je rondkeek en doorliep.

In Dunsborough naar Meelup Beach geweest en daar zaten hele families op het grasveld wat te eten en te drinken.

Vannacht weer een gratis overnachting op een parkeerterrein in het bos, het is een stukje verder dan Busselton en we staan er met 6 andere

29ºC ?

107 km.

Ma 26 mrt

Terug naar Busselton gereden en daar bijna de hele dag doorgebracht, eerst bij de 2km. lange jetty

en in de stad wat rondgelopen en bij de Mc Donalds om een soft ijsje te halenen ze kosten 30 cent en dat is omgerekend 24 eurocent dat ze het er voor kunnen maken.

En toen naar Bunbury gereden en gedacht om bij het strand net als 3jaar geleden te overnachten maar er stond nu een bord dat het in heel de gemeente niet meer toegestaan is.

Er was gelukkig aan de overkant een caravanpark, savonds bij de BBQ een Nederlandse jongen en meisje ontmoet en lekker gebabbeld en misschien een wijntje teveel gedronken maar het was zeer gezellig!

27ºC ?

95 km.

Di 27 mrt

Aan het strand zit het Dolphin Discovery Centre waar dit keer een paar dolfijnen te zien waren maar niet zo heel dicht bij het strand wat wel jammer was.

Terug naar de camping om nog wat koffie te zetten in de thermoskan en om 10:00 vertrokken om het centrum te bekijken daarna de zwart witte vuurtoren en op de uitkijktoren rondgekeken.

De boodschappen maar weer eens gedaan een mens moet tenslotte eten, maar het verbaasd me telkens weer hier, je bent in een redelijk grote stad en in het centrum is een groot winkelcentrum je ziet een parkeermeter loopt er met je portemonnee in je hand naar toe en je moet alleen op het groene knopje te drukken en je mag 3 uur GRATIS parkeren, mogen ze van mij in Nederland gelijkt invoeren!

Er was in de buurt ook een mangrove boardwalk wat wel aardig was, er zwommen wat vissen en dat was eigenlijk alles.

Geslapen op slaaplaats 111 uit het boekje gratis overnachten.

25ºC ?

67 km.

Wo 28 mrt

De eerste stop vandaag is Preston Beach, Joop is wat gaan vissen en zelf maar weer eens wat opruimen en schoonmaken er ligt overal zand!

Bij Lake Clifton zijn Thrombolites wat lijkt op, ja waar lijken ze nou op, een soort hoopjes!

Via Mandurah en Pinjarra naar de Dundalupdam met een schitterend uitzicht over Mandurah en de oceaan.

In Serpetine N.P. naar de waterval geweest en in Rockingham en slaapplaats gezocht, bij de 3de camping konden we pas terecht.

28ºC ?

221km.

Do 29 mrt

Nog maar 1 week in dit mooie geweldige land dan is het na 9 weken weer terug in het alledaagse leventje, nog maar even niet aan denken!

Joop heeft vanmorgen weer een broodje gebakken zo dat we tussen de middag een verse boterham hebben.

Pas na 10:00 de camping verlaten en later wat langs de Esplanade gewandeld.

Bij een camping met voornamelijk vaste bewoners, gevraagd of er nog een plaatsje was voor vanavond, gelijk betaald en voor de rest van de dag in en rond Rockingham van alles bekeken en bij een kitesurf strand een poosje op mijn stoeltje zitten kijken.

28ºC ? later in de middag wolken en een flinke wind

28km.

Wim Slootmaker

Goede morgen Joop en Coby.

Zojuist weer jullie reisverslag met bijbehorende foto's gezien. Prachtig........!!!!
Illegaal camperen, dat zijn nog eens boetes!!!!!!

Bedankt weer en tot de volgende.

HG Wim Sl

Silvia Liplijn

Ik heb wel in de gaten dat er altijd wel weer iets mieuws te zien is..Gewéldig allemaal. Mooie foto's hoor Joop....Ja veeeeeeel beter als de mijne (uit Schotland)...ik weet het...hahaha. Maar ook toppie verslag van onze Coby. Heerlijk om zo een beetje met jullie mee te reizen.

John en Anita

Geweldig om zo met jullie mee te reizen door dit prachtige land! En wat is het dan toch weer snel gegaan, niet aan volgende week denken!
Geniet van alles wat je nog tegen gaat komen maar stuur wel even de zon naar ons kikkerlandje please?

Paula

Lieve mensen,

zó dicht bij de natuur. Mooie campeerplekjes. Je eigen voedsel bakken óf vangen. Zitten op je handdoekje én genieten. Blijf dit doen, de laatste dagen.
Lieve groet. Paula.

lex monique en jeroen

elke keer weer bijzondere dingen zien en mee maken
dat is geweldig dit zijn vacanties om je leven lang niet te vergeten ik ben blij dat we virtueel mee kunnen reizen geniet van de zon zeeland is maar koud op dit moment