Van Esperance naar Walpole
Allemaal weer bedankt voor de reaties!!
Do 8 mrt
Vanmorgen van de miezerige regen wakker geworden en besloten om de geplande wandeling niet te doen we moeten over rotsen klauteren en die zijn dan glad.
Terug naar Esperance en maar weer wat eten gehaald en een bevroren fles water opgehaald die we op de camping achtergelaten hadden.
Het werd weer eens tijd voor een update en na 3 pogingen is het weer gelukt.
Ik had al een poosje last van een vlekje op al mijn foto's en een fotozaak binnengelopen of zij het misschien de camera open en schoon konden maken, dat konden ze niet, de sensor was beschadigd......maar wat is vakantie al je geen foto's kunt maken ik heb me een nieuwe aangeschaft die ook tot 5 meter onder water kan ben weer helemaal happy!
De volgende bestemming is Stokes N.P. waar we vannacht zullen overnachten, we hebben nu een Holiday Pas voor de Nationale Parken van West Australië dus nu hoeven we ons niet te meer registeren en kunnen we zo door rijden.
We staan aan een inlet van de rivier met prachtige witte bomen.

22ºC vanmorgen lichte regen, in de middag zon.
161 km.
vr 9 mrt
We hoorde gisterenavond van de vrijwilliger die het campgeld op komen halen, dat de campkitchen en de toiletten nog maar 18 mnd oud zijn er heeft eerst bosbrand gewoed en later zijn er overstromingen geweest, op de kaart stonden 2 campsites noord en zuid, in noord hebben we geslapen en zuid is nu een dagrecreatie en daar zijn we vanmorgen even wezen kijken en joop zijn laatste aas aan zijn hengel gedaan en nog een bl;ack bream gevangen maar deze was niet de vereiste 25 cm dus weer terug gegooid.
Om 09:00 daar vertrokken en in Raventhorpe getankt en nog bij het zwembad gekeken daar had de school een soort van sportdag.
Net door een zwerm sprinkhanen gereden, zo bij de volgende stop de grill controleren.
Nou de grill zit inderdaad vol mijn sprinkhanen lijken bah, met een borsteltje de meeste weggehaald maar ze zitten overal tussen en krijg ze er niet allemaal uit.

Bij de Supermarkt van Jerramungup verkopen ze letterlijk alles, de verkoopster zei we verkopen alles behalve keukenaanrechten!
12 km.voor de Sterling Range staat er een Dutch Mill,een beetje een raar gezicht hoor omdat hier te zien.

We zijn nu op 10km. afstand van Albany en staan op de King River Palm Caravan Park.
34ºC ?
420 km.
za 10 mrt
Eerst al de sprinkhanenlijkjes uit de gril gepeuterd en de camper wat gewassen, joop heeft de achterklep gerepareerd want die wilde gisterenavond niet goed sluiten, nu werk het weer zoals het hoort.
In Albany naar de farmersmarket geweest en daar nog wat appeltjes gekocht en op de terug weg naar de auto zag ik toch een paar leuke schoenen (heb er nog niet zoveel!)
Op het schiereiland onder Albany ligt TorndirrupN.P. en bij Frenchman Bay gegeten.
Bij Cosy Corner East gratis gekampeerd het was er druk maar na even zeken toch een plaatsje gevonden, er is hier alleen een pittoilet en verder is het strand vlakbij.

23ºC bewolkt
100km.
Zo 11 mrt
Na het ontbijt een lange wandeling langs het strand gemaakt, en om 10:00 uur vertrokken naar Shelley Beach 3 jaar geleden alleen op de lookout geweest waar ook hanggliders van afspringen en op het strand landen, nu doorgereden naar het strand en het prachtig weer geworden Joop wil weer wat vissen en ik vermaak me wel in mijn stoel in het zonnetje, eindelijk de libelle en margiet die ik mee had genomen gelezen en plotseling sprong er een hangglider van de top af en bleef heel de tijd boven ons cirkelen.

Halverwege de middag doorgereden via Denmark naar Green pool en de Elephant rock ( rotsen die lijken op olifanten en zo is het alweer bijna half vijf tijd om een slaapplaats te zoeken.

Op advies van de beheerster van de canping op Lucky Bay zijn we nu op Parry Beach een camping in het bos grenzend aan het strand, er is geen stroom hier maar wel solardouches.
De careteaker een oud klein vrouwtje van een eind in de 80 scrijft de bonnetjes voor het campeergeld nog met de hand ,je kreeg een sticker met datum op die moest je achter de autoruit plaatsen, savonds kwam ze met een quad over de camping gereden en controleerd of je wel had betaald.

28 ºC ?
90 km.
Ma 12 mrt
Als je reist, kun je wel eens last hebben van wat ongemakken, ik ben gisterennacht in mijn buik waarschijnlijk gebeten door een spin wat nu rood en opgezwollen is, ik smeer het een paar keer op een dag in met tee tree oil om het een beetje te ontsmetten.
Vandaag een klein stukje gereden en staan nu in een heel klein plaatje Paceful Bay en hebben niet veel meer gedaan vandaag dan 2 wassen gedraaid en gewandeld langs het strand en wat gelezen en dagje niets ook wel eens lekker!
23 ºC bewolkt
35 km
wat genieten jullie weer
en wat een prachtige foto sgroetjes
tiny
Joop en Coby. De sprikhanen had je direct op de bbq moeten leggen. Zijn heel goed te eten..............!
Hartelijk dank voor het verslag en de mooie foto's.
Goede reis verder en de hg van Maatje en Wim
het ziet er heel mooi uit .
hopen dat het zo blijft
voor ons is het voorbij 106 dagen om gevlogen.
maar 10 minuten regen gehad dus morgen naar holland.
groeten ma en pa koks uit portugal
Geweldig hoor al die verslagen. Ik voel jullie genieten. Mooie foto's ook elke keer weer.
helemaal mee eens die sprinkhanen zijn geweldig op de bbq of frietuuren heel voedzaam en gezond
veel succes ha ha
wat een prachtige reis we zijn jaloers