Van Walpole naar Hamelin Bay
Di 13 mrt
Van Peter die we in Lucky bay hadden ontmoet had Joop een recept gekregen om brood te bakken in een koekenpan en vanmorgen heeft hij er een gebakken en tussen de middag zal dit ons eten zijn.

Vanmorgen naar de Valley of the Giants en toen we daar aan kwamen begon er net een gids met een rondleiding en weer wat dingen bijgeleerd over de grote tingle trees.

Ook de tree top walk gedaan die 40 meter hoog is en je dan tussen de toppen van de bomen loopt.

Op de parkeerplaats zien we de camper van Peter en Fien staan, Joop is op zoek gegaan naar ze en ze zijn brood komen proeven, wat erg in de smaak viel.
Weer wat op de reismee gezet zo zijn jullie ook weer op de hoogte wat we aan het doen zijn.
Later die dag naar een buchcamp bij Fernpools gereden en zoals 3jaar geleden ook dit keer geen water in de waterval!

22ºC half bewolkt
87 km.
Wo 14 mrt
Joop heeft een nieuwe hobby, koekenpan brood bakken vanmorgen om 06:15 weer 2 gebaakken een gewoon en 1 met kaas er tussen ze waren alle twee heerlijk!
Bij Pemberton is Joop in de 60 meter hoge boom geklommen ze hebben er ijzeren staven in geslagen en je kan er zo op naar boven klimmen, dit was de Bicentenal Tree in Warren N.P.

De weg naar de Cascades was afgesloten dus we zullen nooit weten wat daar te zien was.
Bij dezelfde Bakery als 3 jaar geleden koffie gedronken met wat lekkers er bij, ik weet niet meer hoe het heette maar het was heerlijk.
We komen ook bij de Gloucester Tree die heeft Joop de vorige keer beklommen en we stoppen bij de Diamand Tree Lookout en dat blijkt ook een klimboom van 52 meter te zijn daar een wandeling door het bos gemaakt.

Ik heb een boekje bij me waar je gratis kunt overnachten en even aan het puzzelen geweest en er 1 gevonden in het bos bij Green's Island, een groot rond grasveld met erom heen parkeerplaatsen met picknickbanken ook iets waar je een kampvuur in kunt maken maar dat is in deze regio tot 30 april verboden ivm de bosbranden,wat wel jammer was het is toch leuk om savonds bij een vuur te zitten.
Tegen achten maar gaan slapen en om half elf al weer wakker, daar word je niet zo vrolijk van maar ja we zijn wel elke morgen ook om een uur of zes al op.
We liggen op bed en horen voor de eerste keer de kookabarra en geluid als je het een keer gehoord hebt nooit meer vergeet.
23ºC half bewolkt
183 km.
do 15 mrt
Brrrr dieptepunt in de ochtendtemperatuur de zon is net op, en geen zuchtje wind zit je in je korte broek buiten te ontbijten is het maar 10 graden!!!!
Om 10:00 uur waren we al in Hamelin Bay onze bestemming voor de komende dagen.
Er zwemmen hier langs het strand grote pijlstaartroggen en als je in het water staat komen ze naar je toe en zwemmen langs je benen.

Vandaag weer een rustig dagje van zon ,zee, strand en ze geven de komende dagen zonnig weer af dus we blijven hier een paar dagen.
We zitten nog maar een paar honderd km. van Perth af en we moeten pas over 2½week de camper inleveren dus we kunnen rustig aan doen.
25ºC ?
108 km.
vr 16 mrt
Komen we vandaag Peter en Fien weer op de parkeerplaats naast de camping, ze besluiten om ook een nacht hier te blijven en te genieten van het strand en het mooie weer.

De mannen zijn aan het vissen en Fien en ik zitten heerlijk op het strand in onze stoeltjes.
Op een gegeven moment liepen we bij de boatramp waar ze een bootje op een trailer wilde zetten komt er een grote golf en het bootje kapseist en met 4 man brobeerde ze het bootje tegen te houden, alles wat er in het bootje lag dreef nu het water, gevraagd of ik kon helpen en in het water gesprongen en spulletjes uit het water gevist en op het strand gebracht, ze dachten dat ze niets kwijt waren.
Vanmiddag in Augusta om wat boodschappen geweest en samen met Fien en Peter het avond eten klaargemaakt en samen gegeten en het was een gezellige avond.
26ºC ?
39 km.
za 17 mrt
Samen met Peter en Fien in de campkitchen ontbeten en na de was weer samen naar het strand en bij de vis schoonmaakplaats op het strand kregen we 6 haringen van mensen die er heel veel hadden gevangen.

De mannen weer met de hengel in de hand in het water en wij heerlijk gebabbeld over van alles en nog wat.
Tussen de middag de vis gebakken en ze s'middags op het strand opgegeten.

Om 4uur afscheid van Peter en Fien genomen en we zullen ze missen, een geweldig leuk stel!
Ik hoop voor ze dat het werk in een hotel in Augusta doorgaat.
Om half zeven weer naar het strand voor de zonsondergang en deze was ook weer fantastisch mooi.

27ºC ?
0 km.
Zo 18 mrt
De camping liep om 10:00 leeg er staan er nog maar een paar caravans en tenten, maar wel lekker rustig zo.
We hebben bij geboekt tot donderdag morgen het bevalt ons hier heel goed.
Vanmorgen weer naar het strand en zo zal het de komende dagen wel elke dag zo zijn.
29ºC?
0 km.
Heerlijk daar hè. Mooi verslag weer...ennuh, je komt er natuurlijk niet onderuit om dat recept om brood te bakken in een koekepan door te geven aan je lezers..haha.
het ziet er nog steeds prachtig uit geniet nog even , oja het brood ziet er heerlijk uit ,
Voor de liefhebbers het recept:
Een bakje zelfrijzend bakmeel en een paar stukjes gezouten boter, goed mengen met de hand tot je geen boter meer voelt dan wat melk erbij en tot een bal kneden, wat plat maken en in een koekenpan nog platter drukken ( pan met wat boter vet maken ).
Op een zacht vuurtje laten rijzen een gaar laten worden, als de onderkant bruin is omdraaien.
Is heel lekker, vooral met bruin zelfrijzend bakmeel als dat in Nederland te krijgen is.
Weer genoten van jullie reis verslag. Nog een fijne tijd.
hoi.
leuk om je verhaal weer te volgen.
ziet er leuk en mooi uit.
groetjes
Wederom bedankt voor je interessante verslag met prachtige foto's.
HG Wim
joop je bent de sprinkhaanen bij het brood vergeten
Hoi luitjes,
wat een bekende fotos zeg.Wij zijn daar ook geweest.Erwin heeft ook die boom beklommen en zelfs Sven,die was toen nog maar 19 mnd oud.Over die wiebelbrug hebben we ook gelopen.
Het is daar ook heel erg mooi.
Met veel belangstelling jullie verder reisverslag gelezen en ervan genoten, jammer voor jullie dat het einde nadert van jullie mooie reis, we wensen jullie een goede terugreis.